A Labor-Platina Kft. TÜV ISO 9001 minősített
magyar
Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft. Labor-Platina Kft.

javítás

Laboratóriumi
eszközök javítása

Laboratóriumi eszköz platinahálóval, javítás előtt Laboratóriumi eszköz platinahálóval, javítás után

A Labor-Platina Kft. javít platinából készült laboratóriumi és ipari eszközöket, kemence platina béléseket, keverőket, ami deformálódott, leszakadt, kilyukadt, ötvöződött, beszennyeződött, szennyezett, gyűrődött.

Tisztelt megrendelőnk!

Ez a leírás a javítás alapeseteit sorolja fel, a javítás árának előre való kalkulálását segíti elő, és ismerteti a javítások lehetséges változatait. Azt hogy egy adott eszköz pontosan melyik módszerrel javítható csak szemrevételezés és elemzés után lehet meghatározni, melyet kollegáink az adott eszköz telephelyre való beszállítása után elvégeznek. A vizsgálat ingyenes.
A javítások többnyire megelőzhetőek, ha figyelemmel vagyunk a a használatról menü pont alatt leírt javaslatokra.

A javítás szükségessé válik ha ...

... az eszköz annyira eldeformálódik hogy ezáltal használhatatlan

... az eszköz kilyukad

... az eszköz valamely eljárás során idegen anyaggal nagymértékben szennyeződik
vagy ötvöződik


Ha az eszköz eldeformálódott:
Az első esetben, amennyiben a deformálódottság még nem túlzott mértékű, a legtöbb esetben elegendő az eszköz újraformálása. Ebben az esetben minimális a javítás anyagigénye és jó eredmény érhető el. Ezért érdemes a használatban lévő még csak kissé deformálódott eszközt idejében javíttatni, így a használhatóságának idejét meghosszabbítani.
Amennyiben a tégely oly mértékben deformálódott, hogy újraformázása már nem lehetséges (gyűrődött, ellapult, elszakadt), lehetőség van az eszközök visszaolvasztására és újbóli legyártására a beolvasztott eszköz anyagából. Itt már komolyabb anyagveszteséggel kell számolni, amit a gyártás során pótolni kell, igy az a javítás árát megnöveli.

Ha az eszköz kilyukadt:
Az eszköz kilyukadása esetén, az eszközt foltozni lehet, esetleg új fenékrész készítésére is van lehetőség. A foltozás eredményessége jó, mivel az adott helyen a lemez vastagsága ugyan nem számottevően, de megnövekszik. Természetesen a művelet után az eszköz részbeni újraformázáson megy keresztül, így gyakorlatilag a javítás nem eredményez zavaró kitüremkedéseket az eszköz falán. Ez az eljárás nem jár számottévő anyaghozzáadással, ezért takarékos és célszerű javítási módszer. Sajnos amikor az eszköz beötvöződés miatt lyukad ki akkor ez az eljárás nem vezet eredményre.

Ha az eszköz szennyeződött:
Ha egy eszköz oly mértékben szennyeződött, hogy azt tisztítani már nem lehet, lehetőség van a már fentebb leírt beolvasztással járó újbóli legyártására az eredeti anyagból, mivel általában a szennyeződések a magas olvadási hőmérsékleten kiégnek az ötvözetből, s így az anyag újra használhatóvá válik.

Az eszköz beötvöződése idegen anyaggal sajnos arra vezet, hogy az eszköz maga, és az anyaga is használhatatlanná válik, ezáltal lehetetlenné válik az eszköz javítása.
Ilyenkor egy ügyfélbarát megoldást tudunk kínálni, megvásároljuk a szennyezett platina eszközt, vagy annak maradványait, és azt az árba beszámítva, egy új eszközt állítunk elő.

Kulcssszavak: sample oxidizer, platinakosár

Labor-Platina Kft., 1245 Hrsz., 3153 Dorogháza
Postacím, iroda és üzem:
Labor-Platina Kft., Kisvasút utca 9., 2085 Pilisvörösvár
Adószám: 11750682-2-12, EU adószám: HU11750682
Telefon: +36 (26) 530 073, Fax: +36 (26) 530 074
E-mail: Ehez a Javascript használatát kell engedélyezni.
A Forint (HUF) bankszámla: IBAN HU57-12010350-01668667-00100007, SWIFT UBRTHUHB
Az Euró (EUR) bankszámla: IBAN HU36-12010350-01668667-00200004, SWIFT UBRTHUHB
A bank címe: Raiffeisen Bank Zrt., Akadémia út 6., 1054 Budapest